Ensemblen

Henning Christiansson
Grundare av Kungsbackarevyn i nuvarande tappning. Henning skriver texterna och producerar revyn. Till vardags driver han företaget Entertrainer AB som jobbar med skräddarsydda utbildningar och kickoffs för företag som Ericsson, Folktandvården, AstraZeneca, SSAB och många fler i hela landet.
”Detta är det absolut roligaste jag vet. Att klura ut ämnen, texter, sånger, dikter, bygga en röd tråd och sen se hur mina revykompisar lever sig in i sina roller och framför dem med stort engagemang och säkerhet – det är fantastiskt. Om jag får för publiken så skall jag hålla på med detta tills jag dör”.


Sven Johansson

Sven är en gammal teaterräv som började sin bana i Lindfjälls gycklarsällskap under ledning av Asta Petré på 80-talet. Han har gjort över tusen framträdanden tillsammans med Kjell-Åke Rinnarv bla när radiostationen Grimmeton invigdes som världsarv. Han har också varit med i Ebbe sällskapet, Tre avsked i Äskhult samt Tidsresan i Kungsbacka i 11 år. Han är en fixare när det gäller tekniska lösningar och avancerade byggen i revyn.
”Jag gillar revy för att jag tycker det är fantastiskt roligt att få folk att skratta och att uppleva samspelet mellan publiken och oss på scenen. Framförallt har vi väldigt roligt när vi spelar ihop i ensemblen”.

 

Jennie Larsson
Jennie är stress- och friskvårdsterapeut och jobbar med elever som har autism och ADHD. Hon är revyns rockande sångfågel och har varit med från början 2009…
”Jag älskar att sjunga och uppträda och det är för mig ett självklart nöje att år efter år få se hur vi som revygrupp ständigt utvecklas tillsammans till en sammansvetsad revyensemble”.

 

Marie Pettersson
Marie är barnskötare på Lerkils Förskola och kom med i revyn som sömmerska från början. Men redan i första revyn fick hon möjlighet att vara med i en sketch och sedan dess är hon en självklar aktör på scenen. Hon är också ansvarig för all rekvisita och en fantastisk sömmerska.

”Jag har alltid drömt om att få stå på scen sedan jag var liten och nu har min dröm blivit sann. Att få höra publiken skratta och applådera är härligt. Vi har fantastiskt roligt tillsammans och man blir glad i hela kroppen av att jobba med detta gäng. Det är också en stor utmaning att fixa rekvisita m.m. till föreställningarna”.

 

Emil Rundberg
Emil pluggar Medie- och kommunikationskunskap på Högskolan i Halmstad när han inte jobbar på Kungsmässan. Han driver också teaterföreningen Pathos, som haft flera föreställningar i Kungsbacka. Han var också med från start, är en duktig dansör och intar alltid scenen med stor säkerhet.
”Jag vill vara med i revyn på grund av den
upplevelse jag får dela med publiken under föreställningarna”.

 

Madelene Mörner
Madde var med ifrån början men reste till Umeå för att plugga nåt år och kom sen tillbaks igen till revygänget. Hon är en mycket duktig dansare och säker i alla sina roller. Hon jobbar på Naked Juicebar på Frölunda torg där hon pressar en massa juice och hälsodrinkar hela dagarna, en färdighet som hon hade nytta av i revyn Cocktail.
”För mig är humor en stor del av livet och vad kan då vara bättre än att vara med i Kungsbackarevyn. Man får många goda skratt och förhoppningsvis lyckas man även roa någon annan. Det är en fantastisk hobby och ett himla gott gäng att samarbeta med”.

 

Erik Andersson
Erik kom med i revygänget år 2010. Han pluggar ekonomi i Trollhättan men har alltid gillat att stå på scen. På gymnasiet var han med i sex föreställningar och fick stipendium ur Elof Lindälvs-fonden för sina prestationer.
”Jag vill vara med i revyn för att jag älskar att stå på scen och för att vi har så himla kul tillsammans”.

 

Tina Strandberg
Tina driver restaurang Storgatan 1 på dagarna men gillar att klä ut sig och få spela ut på scen. Hon kom också till revyn när vi sökte klimakterietanter och var storslagen i rollen som Maria Montazami.
”Jag är med i revyn med skräckblandad förtjusning. Det är så hysteriskt roligt och läskigt på samma gång. Tänk om man får hjärnsläpp!”.

 

Jenny Åstedt
Jenny jobbar som fritidsledare, gillar att spela innebandy och att dansa och sjunga. Hon kom till revyn Kvarteret Brasan när det behövdes en klimakterietant i en av rollerna. Hon har glimten i ögat…
”Jag vill vara med i revyn för att det är så fantastiskt roligt. Repetera, umgås med goá människor, få stå på scen och möta den härliga publiken”.

 

Marie Forssell
Marie Forsell jobbar med utbildningar inom ledarskap, effektivitet och kommunikation och brinner för människors genuina välmående. Hon leder klasser i Yoga och bodybalance. Hon är revyns självklara koreograf och dansar gärna själv med i dansnumren i revyn.
”Jag älskar att dansa och agera, har alltid gillat att ha kul och spexa både med teater, dansuppvisningar och olika framträdanden. Att få bidra till att göra människor glada i min egen kommun är ju extra roligt”.

 

Orkestern
Våra musiker under ledning av vår kapellmästare och pianist Samuel Christiansson är otroligt duktiga och inte främmande för att själva vara med och agera på scen.